Brandpreventie Twente in het Hofweekblad

Uit het Hofweekblad van 26 februari 2014

Brandpreventie Twente voor advies, keuringen en onderhoud 

Delden – Z’n jarenlange ervaring als lid van de vrijwillige brandweer in Delden en als adviseur brandveiligheid bij een ingenieurs bureau zet Frans de Jong nu in voor klanten van zijn eigen bedrijf Brandpreventie Twente. Hij adviseert zowel bedrijven als particulieren en verricht ook keuringen en onderhoud van bijvoorbeeld brandblussers en brandslanghaspels.

Enthousiast vertelt Frans de Jong over zijn eigen bedrijf: “Ik combineer mijn ervaring als brandweerman met mijn voormalige beroep als adviseur brandpreventie en brandveiligheid. Bedrijven kunnen mij inschakelen voor het maken van vluchtwegplattegronden, ontruimingsplannen, brandoverslag berekeningen, vuurlastberekeningen, geschillen met de overheid en het schrijven van brandveiligheidsrapporten. Ik bekijk dan ter plaatse welke maatregelen wettelijk of verzekeringstechnisch nodig zijn om de veiligheid te garanderen. Bij nieuwbouw en verbouw beoordeel ik het bouwplan op wettelijke voorgeschreven eisen. Maar ook voor onderhoud en keuringen van bijvoorbeeld brandblusser en brandslanghaspels kunnen bedrijven bij Brandpreventie Twente terecht.”

Ook particulieren kunnen contact opnemen met Brandpreventie Twente als zij willen weten wat zij kunnen doen in hun woning om deze brandveiliger te maken. Frans noemt enkele voorbeelden: “Ik bekijk dan samen met de huiseigenaar waar hij het beste rookmelders kan ophangen, maar ook wat een goede plaats is voor een brandblusser of branddeken.”

Klanten kunnen de artikelen op het gebied van brandveiligheid, brandpreventie en branddetectie bij Frans kopen, maar zij kunnen ook zelf zorgen voor de aanschaf: “Ik heb een bepaald assortiment artikelen waar ik zelf volledig achter sta, maar als mensen kiezen voor andere producten, dan zijn ze daar volledig vrij in.”

Sinds kort is het bedrijf van Frans ook online. Op www.brandpreventietwente.nl kunnen bedrijven en particulieren meer informatie vinden en een afspraak maken.