Brandpreventie Twente, over ons

Brandpreventie Twente, gevestigd in Delden is een initiatief van Frans de Jong. Met mijn ruime ervaring – 27 jaar bij vrijwillige brandweer Delden (Hof van Twente) als bevelvoerder en commandant – ben ik goed op de hoogte van de wettelijke regels en procedures m.b.t. brandveiligheid en hoe deze goed te interpreteren. In mijn dagelijks beroep was ik constructief tekenaar en adviseur brandveiligheid voor nieuwbouw- en verbouwprojecten.

Door mijn uitgebreide ervaring in beide functies, werd ik regelmatig benaderd door bedrijven en instellingen voor advies over brandpreventie en brandveiligheid.

Brandveiligheid van grote brandcompartimenten (NEN 6060 of NEN 6079

Bij nieuwbouw en verbouw kunnen wij uw plannen bekijken en deze beoordelen op de wettelijke voorgeschreven eisen op gebied van brandveiligheid (Vuurlast berekening en vuurbelasting). Voor winkels / bedrijven die grotere hallen gaan bouwen dan 1000 / 2500m² kunnen wij een Rapportage ‘brandveiligheid van grote brandcompartimenten’ opstellen.

Geschil met overheid, brandweer of verzekering m.b.t. brandveiligheid

Naar aanleiding van inspecties en controles door o.a. gemeente, brandweer of verzekering kan er een geschil ontstaan over de brandveiligheid van een gebouw. De eigenaar weet vaak niet wat de wettelijke regels zijn en hoe deze te interpreteren. Een gedegen onderzoek en duidelijk advies kan dan uitkomst bieden. Heeft u een geschil met overheid, brandweer of verzekering m.b.t. brandveiligheid en wilt u advies? Bel 06 51 28 21 23 of stuur een e-mail.

Brandveiligheid in huis

Vanaf 01-07-2022 zijn woningen die gebouwd zijn voor 01-01-2003 dan ook verplicht op iedere bouwlaag een rookmelder te installeren.
Particulieren geven wij advies m.b.t. brandpreventie, branddetectie en brandveiligheid in en om het huis. Heeft u een rookmelder in huis? Het is inmiddels verplicht in nieuwbouw (na 2003). Maar ook als u een grote verbouwing doet in een bestaand / ouder huis, is het installeren van rookmelders verplicht. Woningen die gebouwd zijn voor 2003, kunnen wij voorzien van rookmelders.

Controle brandveiligheid (door overheid, brandweer of verzekering)

Gemeente, brandweer of verzekering kan bij u thuis langskomen voor controle op brandveiligheid. Daarbij kunnen zij besluiten dat uw bedrijf niet voldoet aan de gestelde eisen van het Bouwbesluit. Wij van Brandpreventie Twente kunnen voor u beoordelen of dit besluit terecht is. Wij weten welke wettelijke eisen er zijn en hoe deze moeten worden geinterpreteerd.

Werkgebied Brandpreventie Twente

Brandpreventie Twente is actief Oost Nederland en met name de regio Twente: Hengelo, Enschede, Haaksbergen en Almelo, Gemeente Hof van Twente: Delden, Goor, Markelo en Diepenheim, Borne en Oldenzaal.